Gavra

  • Sector : Bouw
  • Hoofdkantoor : Geel

Wij danken Mario in eerste instantie voor de professionele opbouw van de requirements en de logistieke processen. Mario combineert luisterbereidheid met zijn ‘on the floor’ en doorgedreven kennis in zowel warehouse, productie als transportprocessen en beschikt over de capaciteiten om deze te vertalen naar functionele requirements voor de selectie van warehouse en productie pakketten.

Door zijn methodische aanpak, hebben we in een korte tijdspanne niet enkel een beter inzicht gekregen in onze processen en onze behoeften, maar zijn er ook een aantal verbeterpunten naar boven gekomen om de supply chain processen en organisatie beter op elkaar af te stemmen. Hierdoor konden we extra toegevoegde waarde creëren. Zijn professionele en soepele aanpak heeft ervoor gezorgd dat we samen de keuzes van de WMS/MES paketten hebben kunnen maken die aan de noden van Gavra konden voldoen.

Dirk Belmans – Logistiek Manager

Logistieke uitdaging

  • Datum: 2022
  • Context: Gezien het huidige ERP en WMS/MES software pakket op korte termijn niet meer ondersteund ging worden moest Gavra op korte termijn een nieuw ERP pakket met bijhorende WMS/MES selecteren dat voldeed aan de huidige en toekomstige behoeften van hun business model waarin logistiek een cruciale rol speelt. Er diende op zeer korte termijn een beslissing genomen te worden hoe en met welke software de logistieke processen zouden worden ondersteund. Daarbij dienden we trouwens rekening te houden met de reeds gestarte interne ontwikkelingen.

Interventie MDR CONSULTING

  • Beschrijving van de “as is” processen Logistiek, Transport en Stalendienst
  • Verzamelen van de business requirements voor Warehouse, Transport en Stalendienst
  • Vertaling naar functionele requirements voor het WMS/MES/(TMS)
  • Marktonderzoek naar mogelijke leveranciers in functie van de operationele en business requirements
  • Assessment van de bestaande eigen developments en verschillende shortlisted WMS/MES paketten
  • Aanbeveling voor de selectie van het WMS/MES pakket

Bedrijfsinformatie

Gavra is een groothandel in keramische tegels en surfaces in de regio Antwerpen. Bij Gavra vind je het grootste tegelaanbod in België: vloer- en wandtegels in alle mogelijke materialen, formaten, kleuren en stijlen. Van landelijk tot modern, van budgetvriendelijk tot exclusief, voor binnen en buiten … Alle bekende merken zoals Porcelanosa, Mosa, Terratinta … vinden jullie onder 1 dak!

Bezoek de website van Gavra